uw aanspreekpunt voor de provincie

wet pate logo

wet plate collodium Ambrotypie / Ferrotypie
Kom kennismaken met het wet plate procedé en maak onder begeleiding een selfie. ( +/- 4 uur )
of volg onze
2 daagse workshop
  Wetplate.be vzw
 alle info via
info@wetplate.be
www.wetplate.be
of via onze
facebook pagina.

Te Koop

 

Fotografiecafé Goirle

 AGENDA :

 - Do 12 maart 2020

     - Belgische fotograaf Indra Laenens (Fotografie terug in de tijd, zelfportretten)

 - Do 28 mei 2020

     - Wilco Dragt (Landschapsfotografie)

 - Do 03 september 2020 

     - Diana Bokje (van kijken naar zien)

 - Do 19 november 2020 

     - Chris Bode (Documentair Fotografie)

 

 
Fotogroep Antwerpen vzw
Essenweg 26 , 2280 Grobbendonk

           
Dinsdag 11 februari 2020 om 20.00 uur

VORMINGSAVOND met als ONDERWERP

Breedbeeld in gesprek


BREEDBEELD in gesprek, onze rondreizende gespreksavond voor en door fotografen komt op 11 februari naar Zoersel. Elvire Van Ooteghem, Tom Corremans en Sacha Jennis komen er praten over hun werk, werkwijze en liefde voor de fotografie.

Elvire Van Ooteghem gaat in haar werk op zoek naar de poëzie die schuilt in buitengewone details. Ze houdt ervan te observeren, indrukken op te doen en daar vervolgens sfeer uit te distilleren. Haar portretten laten de geportretteerde spreken, maar dragen daarnaast ook duidelijk haar eigen stempel.

 

Tom Corremans is vooral bezig met straat- en portretfotografie. Zijn thuisstad, Antwerpen, speelt een belangrijke rol in zijn werk. Corremans portretteert de stad en haar inwoners telkens in contrastrijk zwart-wit.

 

Sacha Jennis is gespecialiseerd in reportage- en architectuurfotografie. De mens staat telkens centraal in zijn reportages, die vaak sociaal-cultuur van insteek zijn. Hij maakte reeksen over ladyboys in Thailand en, dichter bij huis, over de Braemblokken op het Kiel en hun bewoners. Jennis heeft een voorliefde voor analoge fotografie.

 

 ´t Zonneputteke, De Ster, 2980 Zoersel

iedereen welkom,  toegang gratis

 

Met de steun van


 

 

Opus One '19 bundelt eindwerken van 15 geselecteerde fotografen die afstudeerden in 2019 in één fotoboek.

 

Elk jaar studeren er in Vlaanderen en Brussel enkele honderden fotografen af aan kunsthogescholen, deeltijds kunstonderwijs of volwassenenonderwijs. Allemaal fotografen die tijdens hun opleiding vol ambitie hebben toegewerkt naar hun eindwerk, een eerste ijkpunt in hun carrière als fotograaf. BREEDBEELD wil met  Opus One deze fotografen een platform geven. Opus One werpt een blik op de verhalen die deze fotografen met hun eindwerk willen vertellen. Uit de meer dan 130 inzendingen op een open call werden 15 fotografen geselecteerd. Naast een reeks fotografen om in de gaten te houden, vormt Opus One op die manier ook een staalkaart van wat er leeft, beeft en beweegt binnen de fotografie, elk jaar opnieuw. Deze eerste editie vormt namelijk het vertrekpunt van Opus One als een jaarlijks terugkerend project. 

 

Het boek kan je online kopen via de website van BREEDBEELD, in een van de Confituur-boekhandels in jouw buurt of bij de bookshop van het Fotomuseum in Antwerpen.

 

De  vijftien fotografen:

Hanne Bracaval, Kathy De Coppel, Judith Desmyttere, Jules Emile Devoldere, Eva Faché, Neoza Goffin, Louis Kerckhof, Thérèse Leijten, Dirk Lodewyckx, Ingrid Peels, Annick Timmermans, Fons Van der Vorst, Niene Vandromme, Boris Vermeersch, Diane Vingeroets

 

---------------------------------------------------

 

 

Home